Hírek

Nagyon drága lesz rágyújtani a makói kórházban


Eddig sem volt szabad dohányozni a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház területén, ám március elseje óta erre immár angol, német, francia és orosz nyelvű tábla hívja fel erre a magyarul nem tudók figyelmét.
– A tilalom a betegekre a kórház dolgozóira, és a látogatókra is vonatkozik – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Kallai Árpád. A főigazgató hozzátette: A március elsején életbe lépett jogszabályi változások miatt kellett kihelyezni ezeket az új táblákat, hiszen a jogszabály szerint egészségügyi intézményben se nyílt, se zárt légtérben nem lehet dohányzóhelyet kijelölni.
A tilalom betartását a kórházon belül ellenőrizni is fogják, de ellenőrizheti azt a hatóság is. Szabályzatot is alkottak annak érdekében, hogy mind a dolgozók, mind a betegek és a látogatók is megismerhessék a tilalom lényegét. A szabályok betartatására a makói kórházban Nagyné Bolla Amarillát jelölték ki.
A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel területén csupán egyetlen egy helyen maradt meg a kijelölt dohányzó hely, ugyanis a jogszabály lehetővé teszi, hogy a pszichiátriai intézményben legyen ilyen.

MH