Hírek

Rablókat fogtak a makói rendőrök


Egyedül ment szórakozni az az 59 éves nő, akinek táskáját két helyi férfi tépte ki kezéből március 2-án 21 óra 30 perc körül a makói Bajza utcában.

A rendőrség szerint a 19 éves L. Iván és 28 éves testvére, L. Máté az egyik makói vendéglátó egységben figyelték ki az egyedül tartózkodó sértettet. Miután a nő kerékpárjával haza indult, a két gyanúsított utána eredt és egy óvatlan pillanatban kirántotta a sértett kezében lévő táskáját, benne készpénzével, mobil telefonjaival és okmányaival.

A nő másnap tett feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon. A rendőrök széles körű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként 5 órán belül elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Ivánt és L. Mátét. A rendőrök a házkutatás során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított telefonokat. A terheltek kihallgatásuk során elmondták a nyomozóknak, hogy a sértett táskáját és okmányait egy kályhában elégették.

L. Iván és L. Máté ellen rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon. A rendőrök kezdeményezték a két terhelt előzetes letartóztatását.

MH-CSMRFK