Makó

Dalra fakadtak a diákok a SZIGNUM szalagavatóján


Szabó Anita – Makó

Az utolsó gimnáziumi év egyik legfontosabb eseményének számító alkalmon a klasszikus báli elemeken kívül számos „SZIGNUM-os” hagyomány elevenedett meg. Az este a szülők és az osztályban tanító pedagógusok köszöntésével kezdődött, ahol mindenki személyes üzenetet és virágot kapott a végzős osztálytól.

– Fontosnak tartottuk, hogy mindenki tudja és érezze, miért tartozunk hálával az eltelt években. Nagyon jó érzés volt, hogy láttam az édesanyák, édesapák arcán a meghatottságot Boldog vagyok, hogy minden előzetes várakozásunk teljesült és színvonalas, bensőséges volt az ünneplés. A diákok rengeteg munkát fektettek az este sikerébe és még inkább összekovácsolódott a közösségünk – összegezte gondolatait Magyaros Rita M. Veronika, a 12. G osztályfőnöke.

A szülőket és a pedagógusokat is köszöntötte a végzős osztály.

Az összetartozás fontosságára és erejére hívta fel a figyelmet pohárköszöntőjében a SZIGNUM igazgatója Szűcs Péter is, aki az ünnepelteket Eger várvédőinek maroknyi csapatához hasonlította. Nekik a küzdelem előtt Dobó István azt mondta, inkább kevés oroszlánra van szüksége, mint sok nyúlra: – Mint tudjuk, az oroszlán Krisztus jelképe. Szeretnénk, ha az elkövetkezendő időszak próbatételeire diákjaink hittel és bátorsággal készülnének, és küzdő lelkülettel lépnének ki a világba. Reményeink szerint erre is felkészítettük őket az intézményünkben töltött idő alatt – fejtette ki hasonlatát az intézmény vezetője.

Bécsi keringővel nyitották a bálat.

A végzős gimnazisták több meglepetéssel is készültek az eseményre; a Sütő Eleonóra táncpedagógus által koreografált bécsi keringővel nyitották meg a bált, utána dalra fakadtak és az életüket leginkább kifejező két számot énekeltek el vendégeiknek a pedagógusokból álló zenekar kíséretével. Osztályfőnöküket is annak kedvenc dallamaival és virágcsokorral köszöntötték, majd levetítették a közösen készített, 120 képből álló albumot, amelyben összefoglalták a SZIGNUM-ban töltött éveik vidám történéseit.

Még az osztályfőnök kedven dalát is előadták.

Természetesen a szülők sem maradhattak ki a feladatokból; gyermekeiket kellett beazonosítaniuk babafotók alapján és a helyes megfejtésekért egy szál rózsát kaptak jutalmul a köszönő szavak mellett. Nacsa Krisztina 12. G-s tanuló osztálytársainak is kedveskedett a beszédes című „Bízz bennem” dallal. Ráadásként pedig éjfélkor az este főszereplői egy latin tánc összeállítással kápráztatták el közönségüket. A családok és az iskola közös ünneplése jó hangulatú mulatsággal záródott.

Családias hangulatú volt az idei szalagavató. Fotó: Miklai Péter Pál