Hírek

Elutasították egy jelölt nyilvántartásba vételét – kétséges az aláírások hitelessége


A Csongrád megyei 4-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság pénteki ülésén visszautasította Tóth Ernő, a Kisgazdapárt és a Magyar Igazság és Élet Pártja egyéni képviselőjelöltje nyilvántartásba vételét. Felmerült a gyanúja, hogy 8 benyújtott íven az aláírások  nem a nevek tulajdonosaitól származnak. A többi íven szereplő 451 aláírás pedig nem elégséges a jelölt nyilvántartásba vételéhez, melyhez legalább  500 aláírás kell. A  hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott határozat ellen 3 napon belül lehet fellebbezni.

A választási bizottság ezen a napon nyilvántartásba vette Csőköly Sándort, a Magyar Gazdaság Párt, valamint Havránek Ferencet, a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal jelöltjét.

A makói-vásárhelyi választókerületben egyébként összesen 37 egyéni jelölt illetve párt gyűjt aláírásokat. Igaz többségük dunántúli, fővárosi és az ország más részeiről való.
A hivatalos jelöltséget a  pénteken nyilvántartásba vettek mellett eddig (abc sorrendben) dr. Kiss Attila (Jobbik Magyarországért Mozgalom) Lázár János (Fidesz-KDNP), Surányi Vivien (Magyar Munkáspárt), és Varga Péter (Összefogás 2014) szerezték meg.

MH