Makó

Makón is dolgozott a magyarcsanádi biciklitolvaj


A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a 40 éves terhelt a múlt szombaton a makói Erdélyi püspök utca egyik épülete előtt lévő kerékpártárolóból lopott el egy lezárt biciklit.

A nyomozás során végrehajtott házkutatások alkalmával a rendőrök összesen 15 kerékpárt foglaltak le különböző ingatlanokból, amelyek a vizsgálat adatai alapján bűncselekményből származnak.

A házkutatások során lefoglalt kerékpárokról készült fényképeket a rendőrség hivatalos honlapján tette közzé. Kérik, hogy aki ráismer biciklijére, jelentkezzen személyesen a Makói Rendőrkapitányságon (Makó, Csanád vezér tér 13. szám), vagy hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, illetve a 112-es segélyhívót.

Az esettel kapcsolatban a hatóság javasolja, hogy a rendőrséggel több éve együttműködő Magyar Kerékpárosklub Kerékpár Regisztrációs Programja keretében célszerű regisztrálni a kétkerekűeket. Ennek alapján a tulajdonos önkéntes adatközléssel nyilatkozhat kerékpárja és saját adatai tekintetében a programhoz csatlakozó kerékpárboltokban. Az általa kitöltött adatlap tartalmazza a tulajdonos adatait, elérhetőségét, a kerékpár vázszámát és a beazonosítást segítő egyéb információkat (típus, márka, szín, felszereltség). Ezeket az adatokat a továbbiakban a Magyar Kerékpárosklub tárolja és szükség esetén az illetékes rendőrkapitányságok hivatalos megkeresésére rendelkezésre bocsátja.
A Makói Rendőrkapitányság az ügy kapcsán a fent említett regisztrált adatok alapján is próbálja a kerékpárok tulajdonosait felkutatni.

MH-CSMRFK