Makó

Lázár János: megépül a makói elkerülő út Kiszombor felőli része


Korom András – Makó

Lázár János, aki a Fidesz-KDNP egyéni jelöltje is a makói-vásárhelyi választókerületben, Kovács Sándor ma esti makói fórumán hangsúlyozta: bár a párt országos listája 7. helyén szerepel, mégis egyéni mandátumot szeretne szerezni. Ha ez nem sikerül, nem tart igényt a mandátumra.
A mintegy 50 érdeklődő részvételével zajlott fórumon kijelentette,  a következő hetekben több makói hasonló rendezvényen is azért vesz részt, hogy megszerezze a választók megelőlegezett bizalmát, hogy azt majd a választások után megszolgálhassa.
– Makón nem ismernek, és sok rosszat gondolnak rólam, ha megtisztelnek bizalmukkal, akkor nem csak azokat képviselem, akik rám szavaztak, de azokat is, akik ellenem – mondta.
Lázár János elmondta: Makón állami kézbe került az oktatás, a kórház és a közigazgatás egy része is. Az iskolák vezetője makói, a kórház orvosigazgatója makói, és makói a járási hivatal vezetője is. Az átalakítások miatt az ország valamennyi polgármesterének csökkent a hatalma. – Ennek következtében a város irányítása nem egy ember kénye-kedvének van kiszolgáltatva, ettől pedig a maguk élete is jobb lett. Csak azért nem kell megsértődni, mert Makón nem egy, hanem három vagy négy ember mondja ki hogyan legyen – világított rá a változások fontos előnyére.
Hozzátette: tiszteletben tartja az emberek által megválasztott polgármestereket. Ígérte, hogy a helyhatósági választáson a Fidesz Makón jó jelöltet állít majd.

Vegyenek részt a szavazáson – bíztatott mindenkit.

Lázár János bejelentette, ha a kormány bizalmat kap a folytatásra, 2016 karácsonyára megépül a makói elkerülőút hiányzó fele, azaz a Kiszomborig tartó része. Makó és a román határ között 55 milliárdból épül most is az M43-as folytatása. Ha arra szükség lesz Románia schengeni csatlakozásának csúszása miatt, illetve mert a sztráda román szakasza nem készül el időre, 5,7 milliárd forintból Nagylakot elkerülő út épül az autópálya és a régi átkelő között.

Körülbelül ötven érdeklődő vett részt a fórumon.

– Azzal is jól járt Makó, hogy az állam átvállalta a város adósságát, melyet Önöknek kellett volna kifizetniük – villantotta fel a kormány segítségének egy másik oldalát, majd hangsúlyozta: tárgyalt a református és a katolikus püspökkel, akik készek a makói egyházi iskolák teljes felújítására. A kormány pedig támogatja, hogy ezt a munkát uniós támogatással végezzék el a következő években. Kitért arra is, hogy a betegeket nem érdekli ki a kórház fenntartója, aki pedig a makói kórházat bírálja, az az ott dolgozó orvosok és ápolók munkáját minősíti.
– Addig alakítjuk a kórházat, míg az megfelel a makóiak és a térségben élők igényeinek. Csak a minőségből nem engedünk – hangsúlyozta Lázár János, ak a fórum másodoik felében a jelenlővők kérdéseire válaszolt.