Makó

Kiszebáb égetéssel búcsúztatták a diákok a hideget


Bojtor Boglárka – Makó

A télbúcsúztató rendezvényt Makó Város Diákönkormányzata szervezte. A menet a Pulitzer Kollégium előtt gyülekezett, ahol farsangi fánkkal és teával kínálták az indulókat. Ezt követően a zsűri szemrevételezte a bábukat, melyekhez pár szót fűztek készítőik, és figurájuk nevét is elárulták.

– Majdnem az egész osztályunk részt vett a kiszebáb készítésében – mesélte Takács Tibor, az Almási iskola tanulója. – Közösen tákoltuk össze a bábut, főként szalmából, még tegnap. Bízunk benne, hogy az égetéssel valóban elűzzük a telet, és végre jönni fog a tavasz – mondta.

Az egyik báb és készítői.

A szépségversenyre érkeztek egyéni nevezők és osztályok is. Öt óra után fáklyákkal, és bábuikkal indultak a sportpályára, ahol a tűzoltók már várták őket. Ők a biztonság kedvéért  voltak a helyszínen. Menet közben akkora hangzavart keltettek a diákok, hogy többen kinéztek az utcára, kíváncsian vajon mi történik. A pályánál a Bartók iskola ütős formációjának előadása következett. Ők érdekes módon,  hangszer gyanánt most vödröket hoztak, de az érdekes produkció mindenkinek elnyerte tetszését. Ezt követően minden kiszebábot egymás mellé tettek, majd a zsűri tagjai; Szilágyi Daniella, Forgó Géza, és Mucsi Tamás gyújtották meg azokat. A babona szerint ezek elégetése minden bútól és bajtól is megszabadítja az embert.

A bábok és a versenyzők egy csoportképre is összeálltak.

A sok ötletes kis figura között nem tudtak dönteni, ezért mindenki az esőnek járó ajándékot kapta. E szerint belépőt a Hagymaház színpadán tartott nyári szabadtéri előadások bármelyikére, ahová másodmagukkal mehetnek majd el.

További képeink: