Makó

83 milliós támogatást kapnak a kormánytól a Makó térségi kistelepülések


A tegnapi kormánydöntés értelmében Ambrózfalva 10 millió, Csanádalberti 10 millió, Kiszombor 20 millió, Kövegy 18 millió, Nagyér 5 millió, Nagylak 10 millió, Pitvaros 10 millió átmeneti támogatást kap.

– Egészen pontosan még nem tudjuk, hogy mire is költhetjük ezt a pénzt, de úgy tudom, hogy ezeket nagyjából szabadon vagy pedig az esetlegesen megrekedt pályázatok elősegítésére lehet felhasználni – mondta hírportálunknak Radó Tibor. Pitvaros polgármestere hozzátette: Ha mégis szabadon el lehet majd költeni, és a helyi képviselő-testület is támogatja, akkor az önkormányzati ingatlanállomány gyarapítását fogja javasolni.

– Az elmúlt 20 évben a testületek inkább eladták azokat, azaz lecsökkent a faluban a bérlakás állomány. Márpedig most azért kell küzdenünk, hogy a településen élők száma ne 1500 alatt, hanem 1500 fölött legyen. Jól eső érzés, amikor valaki meghallgatja a kistelepülési polgármesterek panaszát, vagy éppen fejlesztési elképzelésüket és azt tovább fejlesztve eléri, hogy ehhez segítséget is kapjunk. Úgy érzem, jó úton vagyunk és Lázár János személyében igen segítőkész és szavát tartó politikus áll ki értünk itt Csongrád Megye 4-es számú választókerületében. Munkánkkal és eredményeinkkel kell megszolgálnunk az embereknek a kormányzat segítségét, hiszen mindannyian azért dolgozunk, hogy a térség lakossága javát szolgáljuk. A pitvarosi mikrotérség mind a négy települése nevében köszönjük a segítséget a kormánynak és képviselőinknek – tette hozzá Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

MH