Hírek

Meglepetéssel készülnek a szalagavatóra a SZIGNUM végzősei


Szabó Anita – Makó

A hétvégi alkalom az osztály utolsó közös, gondtalan szórakozási lehetősége lesz az érettségi vizsga előtt, ennek megfelelően választották ünnepségük jelmondatát is: „Megragadjuk a jelen pillanatot, amely a jövőre irányítja figyelmünket.” A diákok számos meglepetést is tartogatnak az estére, a felhőtlen jókedv mellett könnyes-megható pillanatokban is része lehet a vendégeknek.

– A SZIGNUM-ban hagyomány, hogy a szalagavató bálunkat mindig a farsangi időszak utolsó hétvégéjén rendezzük meg. Ez is az ünnep tartalmát jelzi számunkra. Ahogyan az egyházi évben is ezután a csendesebb, komoly készület, a Nagyböjt kezdődik, úgy a végzősök életében is a mostani vidám, ünnepi események után az év végi komoly megmérettetések időszaka jön – indokolta a báli időpont választását Szűcs Péter igazgató.

A végzős gimnazisták az őszi szünet óta szervezik a szalagavatójukat. Több koreográfiát tanulták meg Sütő Eleonóra táncpedagógus irányításával.- A SZIGNUM Erzsébet bálját angolkeringővel nyitottuk meg, most egy bécsi keingőt és éjfélkor – meglepetésként -, latin-amerikai táncot adunk elő a vendégeknek. Én külön készülök az osztálytársaimnak egy énekszámmal, ezzel szeretnék emlékezni a közös éveinkre, remélem, örülni fognak neki a többiek – avatott be az este kulisszatitkaiba Nacsa Krisztina 12-es tanuló.

A katolikus gimnázium utolsó éves tanulói már decemberben, egy bensőséges hangulatú délelőttön megkapták a végzés tényét hirdető kék színű szalagot a 11-es iskolatársaiktól. Ezen az alkalmon az érintetteken kívül csak a pedagógusok voltak jelen; a családtagok, ismerősök a most szombati bálon ünnepelhetnek együtt az érettségire készülőkkel, amit már mindannyian nagyon várnak.
– Remekül együtt tudtam működni a szülőkkel a szervezésben. Nem csak a diákokat kovácsolta össze ez az utolsó esztendő, de a felnőtteket is közelebb hozta egymáshoz. Ennek eredménye  lesz szombaton a közös, családias szalagavató. Többek között lesz egy 120 képből álló diavetítésünk az osztály életéről, és a gyerekeket kiskori képeikről kell beazonosítaniuk a szülőknek, amiért rózsa lesz a jutalom – árulta el a bál részleteit Magyaros Rita M. Veronika nővér, a 12. G osztályfőnöke.

A Szent István Egyházi Gimnázium szalagavatója szombaton délután 5 órakor szentmisével kezdődik a kollégiumi kápolnában, a vacsora előtti nyitótáncot este fél 7-kor az iskola tornacsarnokában mutatják be a végzős diákok. A hajnalig tartó mulatság zenéjéről Csikota József és zenekara gondoskodik majd.