Hírek

Bowlingban vetélkedtek a makói és a vásárhelyi kórház dolgozói


Az Egészséges Vásárhely Program Egészséges Gyógyítók projektjének keretében a kórházi dolgozók játékos, szórakoztató formában sajátíthatják el az egészségtudatos magatartáshoz köthető ismereteket, amit magánéletükben ők maguk is követhetnek, valamint munkájuk során átadhatnak a kórházba érkező páciensek számára.

A decemberi táncverseny után a kórházi dolgozók a bowlingozással ismerkedhettek meg: január 31. és február 15. között összesen 4 alkalommal szerveztek bowlingozást a Szegedi Teke és Bowling Centrumban, ahol 4 fős csapatok és 3 fős szurkolótáboraik mérték össze tudásukat. A programon összesen 117 makói és vásárhelyi dolgozó 19 csapatot állítva mérte össze tudását. A résztvevők rövid oktatása után félórás gyakorlási lehetőséget kaptak, majd ezt követte a körülbelül egyórás verseny, majd felszabadult játékban gyakorolhattak tovább.

Csapatépítésben is erősödtek.

Az Egészséges Vásárhely Program 2012 júliusában pályázatot nyújtott be a TÁMOP-6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című kiírásra „Egészséges Gyógyítók” címmel. A program kiemelt hangsúlyt helyez a páciensekkel napi kapcsolatot tartó kórházi dolgozók szellemi és fizikai felfrissülésére.

A 10 millió forintos támogatási összeget a dolgozók egészségének javítására, egészségmegőrzésére kidolgozott tevékenységekre fordítják. Jelenleg a program a makói és a vásárhelyi tagintézmény 930 dolgozóját érinti. A programsorozat folytatásaként lehetőség nyílik stressz kezelésre, valamint a lelki és testi egészségre irányuló egészségfejlesztő tevékenységekre, közös szabadidő eltöltésre a szabadban, szűrésekre és további versenyekre.