Hírek

15 évet kapott a fojtogatós gyilkos


Tohai György Sándor vádlott és felesége között állandó konfliktusforrást jelentett, hogy a férj igyekezett korlátozni a felesége és annak családja közötti kapcsolatot, megpróbálta az asszonyt családjától elszigetelni, holott a sértett és családja igényelte a szoros kapcsolat fenntartását.

 

A vádlott és a sértett házassága ezen és egyéb problémák miatt 2012 októberére annyira megromlott, hogy a sértett úgy döntött, elhagyja a vádlottat, és magával viszi közös gyermeküket. Ezt megbeszélte családjával, elsősorban édesanyjával és sógorával, akikkel úgy állapodott meg, hogy Szigetszentmártonba, a szüleihez fog költözni.

 

2012. november 6-án a vádlott, a sértett és közös gyermekük helvéciai házukban tartózkodtak. A késő délutáni órákban a vádlott tudomására jutott, hogy felesége el kívánja őt hagyni. E miatti indulatában a férj elhatározta, hogy megöli a felségét. Ezért lement a pincébe, ahol magához vett egy disznóvágáshoz használatos 3,4 méter hosszú, egyik végén hurkos, erős kötelet.

A lakásba visszatérve a hurkot hátulról a sértett nyakába vetette, majd a kötél másik végét átfűzte a konyhaajtó felett kb. 2,3 méter magasan futó, 5 cm átmérőjű fűtéscsövön, és megpróbálta az asszonyt a kötéllel felhúzni. A nyakán megszoruló kötéltől a sértett fuldokolni kezdett, megpróbálta kézzel meglazítani a kötelet, azonban a férje addig húzta felfelé, amíg a sértett ellenállása megszűnt.

A vádlott a felesége halála után öngyilkosság látszatának keltése érdekében több változtatást is tett a helyszínen. A csövön függő holttest mellé elhelyezett egy konyhai széket, mintha felesége az öngyilkosság elkövetése során arról ugrott volna le. A holttestet tartó kötelet, a sértett testét a konyhai kövezetre hanyatt fektette. A manipuláció közben a kötelet, a fűtéscsövet, illetve a széket összevérezte, ugyanis az akasztás közben a kötél kidörzsölte két ujját, és ezek a horzsolások vérezni kezdtek.

 

Ezt követően a vádlott kisfiát felöltöztette, kivitte a teraszra, a bejárati ajtó láncát belülről beakasztotta, és az ablakon mászott ki, közben itt is vérnyomokat hagyott. Majd átmentek a vádlott szomszédban lakó édesanyjához, akinek a vádlott azt állította: azért jöttek el otthonról, hogy a felesége nyugodtan tudjon telefonálni.

Később a vádlott hazament, de nem tudott az ajtón át bejutni a lakásba. Ezért eljátszotta azt, hogy hogy felhívja a feleségét, majd visszament az anyjához, akivel közölte, baj lehet otthon, mert a felesége nem nyit ajtót, és nem veszi fel a telefont sem. Ezek után visszament a házához, feltörte az általa bezárt lakásajtót, értesítette a mentőket, és belülről bezárta a kimászáskor nyitva hagyott ablakot.

A vádlott a mentősöknek, a rendőröknek és a családtagoknak is azt állította, hogy a felesége öngyilkos lett, de az eljárás során később elismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot.