Makó

„Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak”


A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Székkutason. A számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat – mondta a politikus a 2300 lakosú község általános iskolájának aulájában rendezett lakossági fórumon mintegy száz ember előtt.

„Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítséget az ország négymillió háztartásnak.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött.

A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást – mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett legtöbb támogatás – a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására – a környékbeli települések közül.

A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban – ígérte a politikus.

MH/MTI