Makó

Busókkal és jelmezekkel űzte el a telet a Hagymatikum


Bojtor Boglárka – Makó

Tegnap már kora délután sem lehetett a fürdő közvetlen közelében parkolóhelyet találni, az itt lévő autók közül pedig rengeteg külföldi rendszámú volt.
– Idén második alkalommal rendeztük meg a télűzést, és szerencsére egyre több látogatónk van. A mai programban újdonság a mohácsi busók érkezése, akik még eredetibbé teszik majd az esti hangulatot – mesélte Schneitzer Beáta. – Mivel egyre több román vendégünk van, a programokat az ő nyelvükre is lefordítottuk a plakátokon, és Facebookon. Ma azok a felnőttek akik maszkban érkeztek, ajándék szauna belépőt kaptak, a gyerekek pedig egy csokinak örülhettek – tette hozzá a fürdővezető.

Csoki járt a maszkban érkező gyerekeknek.

Az álarc készítés jó mókának bizonyult a kisebbek körében, szemmaszkot és busó álarcot is készítettek. Utána a jelmezverseny következett, ahol a szülők és gyermekeik igen kreatívnak bizonyultak.

Jogosítványt, forgalmit! Volt aki rendőrruhába bújt.

Volt köztük avatár, lila pókháló, sőt még denevér is.  Csokoládét minden induló kapott, az első három helyezett ezen kívül egy családi belépővel lett gazdagabb. A legjobbnak ítélt maskarás még egy Hagymatikum logóval díszített tortát is elfogyaszthatott családjával.

A jelmezverseny főnyereménye.

– Tíz óra óta itt vagyunk, a gyerekek nagyon élvezik az egész napos játékot – mondta Kaszab Mónika és Mazumel Gabriella, akik barátnők, és gyermekeikkel érkeztek. – Az interneten olvastunk a rendezvényről, és legjobban a jelmezversenyt várjuk. Kár, hogy a habparti olyan későn van, így a kisebbekkel, már nem tudunk maradni, pedig nagyon élveznék- tették hozzá. – Most cowboynak öltöztem, a testvérem pedig avatárnak, ez az oviban fordítva volt – mondta Gabriella kisfia Junior.

Junior cowboynak öltözött.

Este nyolckor az eredeti busók is elindultak a termál medence felől, majd hatalmas ricsajjal vonultak végig az élménymedencékig, útközben több vendéget „megtámadva”.

Busók ijesztgették a telet a Hagymatikumban.

Szerencsére a kisgyermekek nem ijedtek meg, ezzel ellentétben a fiatal nők féltették magukat a hatalmas szörnyektől. Majd egy rövid táncot mutattak be és elmagyarázták jelmezük részeit. A vállalkozó szellemű vendégek pedig még a busóálarcot is felpróbálhatták.

További képeink: