Nagy izgalommal várták a Bartók iskola diákjai a Makóra látogató busókat ma délután. Mielőtt  a félelmetes álarcosok feltűntek volna a színen, addig a bohócruhába bújt Szikszai Zsuzsanna tanítónő mondott tavaszköszöntőt, majd egy régen kedvelt játékra, kakasütésre invitálta a vállalkozó szellemű gyerekeket.

A bohóc vezényelte a gyerekek énekét.

Az első jelentkező még kicsit elbátortalanodott, amikor kiderült, bekötött szemmel, csak a többiek irányítása alapján kell egy husánggal leütnie – igaz élő kakas helyett – egy műanyag virágcserepet. A nagy csapkodás végül sikerrel járt, s a gyerekeket már nem nagyon kellett kérlelni. hogy jelentkezzenek – sőt a bohóc alig győzte a válogatást.
A csapkodás minden játékosnál egyre bátrabbá vált, a gyerekek pedig egyre hátrébb húzódtak, hogy nehogy valakit végül fejbe kólintsanak közülük.

Bekötött szemmel nehéz eltalálni a “kakast”.

A játékot a félelmetes szarvakat, elrettentő álarcokat és hosszú szőrű bundát viselő mohácsi busók megjelenése szakította meg. A népes gyereksereg egy pillanatnyi döbbent csend után azonnal a hangjára talált, sikoltozásuktól még az álarcosokban is megfagyott a lélek. Aztán az utóbbiak győztek: nekiindultak a gyerektömegnek, kereplőikkel, kolompjaikkal és dudájukkal utat vágtak maguknak. A gyerekek megtapogatták az álarcokat, megbirkóztak a kereplők kezelésével, megsimogatták a vastag bundákat, majd miután a busók meggyújtották az udvaron felállított Kisze-bábot, elkészültek a gyerekek és az álarcosok közös fotói is.
A vidám délután az iskola tornatermében folytatódott, ahol az álarcosok bemutatója után kitört a farsangi mulatság.

 

További képeink:

 

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest