Hírek

83 éves asszonyokat rabolt ki a 23 éves férfi – videóval


Két 83 éves asszonyt rabolt ki egy férfi Hódmezővásárhelyen. Az első bűncselekmény idén január 4-én 17 óra 45 perckor történt a Hóvirág utcában. A gyanúsított kitépte a sértett kezéből a táskáját, majd a benne lévő igazolványokkal és készpénzzel együtt elszaladt. A nő a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

A másik sértettet január 20-án 18 óra 10 perckor támadta meg a Móricz Zsigmond utcában. Ott is a táskát akarta megszerezni, de akkor nem járt sikerrel.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói az aprólékos adatgyűjtés eredményeként megállapították a támadó személyazonosságát. A vásárhelyi rendőrök felkérésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság speciális támogató egysége tegnap február 19-én hajnalban otthonában elfogta és előállította K. Andrást. Mivel a 23 éves férfi a bűncselekményt idős emberek sérelmére követte el, ezért vele szemben rablás bűntettének minősített esete miatt indult büntetőeljárás.

Az elfogás.

A gyanúsított részben beismerő vallomást tett. Kihallgatását követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezték az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a férfi előzetes letartóztatására.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben korábban kitűzött félmillió forint nyomravezetői díjat visszavonta.

MH-CSMRFK