Hírek

Lázár a 7. Varga a 178. pártja listáján


Továbbra is a Fidesz erős emberének tartható Lázár János. A makói-vásárhelyi választókerületi egyéni mandátumért induló, a makói térségben egy körutat már megtett politikus a pártja listáján a hetedik. Őt csak (sorrendben) Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László, Mátrai Márta, Varga Mihály és Kósa Lajos előzik meg. Lázár azonban – s ezt többször is hangsúlyozta: most is egyéni mandátumért küzd. Azaz mindenképpen tagja lesz majd az új parlamentnek.

Teljesen már helyzetben van a makói-vásárhelyi választókerület egyéni mandátumáért szintén induló ellenfele Varga Péter. Az Összefogás 2014 (MSZP, DK, Együtt, PM, Liberális Párt) közös jelöltje a 178. a 200 nevet tartalmazó pártlistán. Így csak akkor jut mandátumhoz, ha sikerül legyőznie ellenfeleit.

Az LMP csak tíz személyes listát állított, ezen nem szerepel a választókörzetben induló Nagy Bandó András, aki azt mondta: nem a párt támogatja őt, hanem ő a pártot. A Munkáspárt Surányi Vivient indítja a választókerületben, de a párt ezidáig nem állított országos listát.
A Jobbik választókerületi jelöltje dr. Kiss Attila makói állatorvos nevét nem találtuk meg a párt 116 fős országos listáján, azaz csak akkor jut parlamenti mandátumhoz, ha ő győz a választókerületben.

A Miép Tóth Ernőt, a párt vásárhelyi szervezete elnökét indítja a körzetben. A Szociáldemokraták Pártja jelöltje pedig Kovács László.

MH