Hírek

MAKK lesz a makói mosodából


Korom András – Makó

Már régen kicsi, ráadásul csőszerű, igy egyszerre többféle, egymástól teljesen tevékenységre nem vagy csak alig alkalmas a makói Ifjúsági Klub régi városházi pincerésze. A helyzet azonban hamarosan alaposan megváltozik az itteni 80 négyzetméterről 200 négyzetméterre növekszik az általuk használt terület, miután a Leader-pályázaton 46 millió forintot nyert többgenerációs közösségi tér kialakítására a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület. Azaz a klub költözhet is – az egykori Deák Ferenc utcai Patyolat üresen álló épületébe. Persze a költözés előtt azt még átalakítják, erre a közbeszerzési pályázatot már ki is írták.

Az egykori Patyolat. Mosodából lesz a MAKK.

Az új helyiségben nem csak alkoholmentes büféjük lesz a fiataloknak, hanem olyan mozgatható falakkal elválasztott több terük is, mely kihasználásának semmi, illetve csak a fantáziájuk szabhat határt. Az új helyen ráadásul még a civil szervezetek és informális csoportok is helyet kaphatnak.

Ma délután egyelőre még csak a régi városházi pincéjükben tört ki “brainstorming”, (azaz, körülbelül ötletparádé) Buzás Péter polgármester és Mucsi Tamás klubvezető jelenlétében. Számos elképzelést egyébként már korábban is bedolgozták a pályázatba.
Az épületet egyébként máris MAKK-ként, azaz Makói Közösségi Klubként emlegették a diákok.

Csocsó a pincében. A MAKK-ban már senkit sem zavar majd a zaja.

A város önkormányzata által is támogatott MAKK létrehozása valós igényt elégít ki, hiszen – mint megtudtuk – a 4 éves ifjúsági klub tagjainak száma még a szervezők elképzeléseit is felülmúlta, igaz a diákok folyton cserélődnek. A 300-350 tagból mintegy 80-100 az állandó.

S hogy a kisebb és nagyobb diákok szabadidős tevékenységét az új helyen se zavarják majdan a kíváncsi (vagy éppen aggódó szülői) szemek, az épület jelenlegi hatalmas üvegportáljain való átlátást a felújítás után roló akadályozza majd.