Makó

Folytatódik a makói ifjúsági telekprogram


A Velnök utcai program első hat pályázatának köszönhetően 12 telek talált gazdára, s épült rajtuk lakóház 2006 óta. A város most a birtokában lévő maradék hármat is meghirdeti, azzal a céllal, hogy elősegítse a fiatalok helyben maradását. Mint elhangzott: a telkekre házaspárok vagy hivatalosan igazolt élettársak jelentkezhetnek, ám a pályázat napján egyikük sem lehet idősebb 40 évnél. A feltételek közé tartozik, hogy legalább egy gyermeket neveljenek vagy várják azt, vagy vállalják, legalább érettségizettek legyenek vagy szakmunkás- és mestervizsgával rendelkezzenek, igazolt munkahellyel és jövedelemmel rendelkezzenek. A lakáscélú megtakarításuk elérje a 2 millió forintot, s a becsatolt iratokból kiderüljön, hogy képesek házat építeni a telekre, s  vállalják is annak felépítését.

A benyújtott pályázatokból sorsolással döntik el, hogy kik azok, akikkel a város támogatási és ingyenes ingatlanátruházási szerződést köt.
A pályázatokat legkésőbb március 3-án délelőtt 10 óráig várják a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájában, ahol a pályázati űrlapok is átvehetők, de az letölthető a www.mako.hu önkormányzati pályázatok oldaláról. Egy telekre egy házaspár csak egy pályázatot nyújthat be, melyben szerepelnie kell egy szakember által összeállított költségvetésnek is.

MH