Makó

Már megint a kátyúk és a sár miatt szenvednek a makóiak


Korom András – Makó

– Nagyon megszenvedtük ezt a csatornázást, de hiába fejezték már be a munkát, a közlekedés ismét nehézkes, ütőkátyúk nyíltak a halottak napjára ideiglenesen helyreállított részeken, rettenetesen nehezen lehet elvergődni a kórház mögötti parkolóba, de például a Liget, az Almási vagy a Kolozsvári utcán bokáig ér az úttesten és járdán a sár – sorolta szinte egy szuszra a panaszait Kovács Bálint. Panaszával nincs egymaga, több autós arra panaszkodott, hogy lengéscsillapítót kellett cserélniük, egy névtelenséget kérő kismotoros meg bukfencezett egyet a Jókai utcán, pedig – állította – csak hússzal ment. Igaz sötétedés után, és nem vette észre, hogy az úttesten nyílt gödörbe hajtott. Baja nem lett, csak az összes ruháját ki kellett mosni.

Szintkülönbség a Deák Ferenc utcán. A biciklisek ki is kerüllik


Saját tapasztalataink megegyeznek a panaszosokéval, a legkritikusabbnak a Kórház, a Kálvária utcákat és környéküket találtuk, de cifra a helyzet a Jókai utcán és környékén is.

Csatornafedő a Kórház utcában. Csak 20 centire emelkedik ki az úttest szintjéből.

– Épp ma tartottunk a kivitelezőkkel megbeszélést, mely eredményeként abban maradtunk, hogy – mivel áldatlan állapotok alakultak ki – az ideiglenes helyreállítást napokon belül el kell kezdeni, s a ha marad a jó idő, február végén, március elejére be is kell fejezni – mondta Ortutay Miklós. A csatornázás projektmenedzsere hozzátette: ezzel a balesetveszélyes helyzetet kívánják felszámolni. A végleges úthelyreállítás, azaz az aszfaltozás befejezését pedig a tavasz végére – nyár elejére ígérte.

Biciklivel, kismotorral sötétedás után itt biztos a bukta.

– Mindenhol befejeződött már a csatornázás, már csak a Honvéd városrészben van hátra munka. Pontszerűen még egyes helyeken dolgoznak a kivitelezők, átemelők telepítése folyik még – tette hozzá a projektmenedzser.

Olvasóinktól kaptuk:

 

A Liget utcán sem könnyű az élet.

Apró örömök az öregek otthona és az ovi környékén.