Hírek

Lázár János külön(ös) kampánya


Lázár János a Makó térségi kistelepüléseken rendezett fejlesztési fórumokon, melyekről a Makó Híradó is beszámolt, többször is hangsúlyozta, amit az Origónak is megtett, miszerint kijáró típusú képviselőnek tartja magát, aki szeret találkozni a választóival, s akiknek megpróbál segíteni, ha problémájuk van.

Így tett azon a pitvarosi fórumon, melyen egy idős, kicsit süket férfi amiatt reklamált, hogy a prosztatagyógyszere kikerült a társadalombiztosítás által finanszírozott szerek köréből, vagy épp a azon a fórumán, melyen egymás után álltak fel a csanádpalotai juhászok azzal, hogy az állataik ugyan megvannak, de az eddig államtól bérelt földjüktől elütötte őket egy azóta is velük gúnyolódó asszony a földpályázaton. De utána nézetett annak a 90 év feletti férfi ügyének is, akinek birtokvitája volt egy, a földjét elszántó gazdálkodóval.

Az a bizonyos óriásplatkát, mely Makón is látható. Lázár szerint ennek így nem sok értelme.

És jól kezelte annak a – jelenlévők szerint már nem szomjas – férfinak a beszólásait is, aki a csanádpalotai fórumán a karzatról kiabált le mondandójába. Bár a palotai polgármester le akarta inteni a közbeszólót, ám Lázár arra kérte,  hagyja, mondja csak el a panaszát, majd ő megválaszolja. És meg is tette. De vállalta azt is, hogy utánanéz mi, lett a sorsa a pitvarosi amatőr focicsapat támogatási kérelmének.
Lázár a pártjától eltérő kampánya során Orbán Viktor által kifejezetten támogatott profisport-támogatási rendszert is kritizálta, mondván nem a profikat, hanem az amatőröket kell támogatni – olvasható többek közt az Origó riportjában, ahogy az is, hogy pártja óriásplakátos hirdetéséről pedig azt mondta: „A szórólapoknak is csak akkor van értelmük, ha közlünk velük valami értelmes információt. A plakátokon viszont semmit sem közlünk, csak annyit, hogy ennek a képviselőnek nagy a füle, vagy az orra… Nincs erre szükség.”