Makó

Plágiumvád dr. Sós Tamás ellen


A Célpont szerint dr. Sós Tamás dolgozatában 68 olyan rész található, amelyet forrásmegjelölés nélkül használt fel a szerző. A műsor birtokába került levelezésből az is kiderült, kik segítették az MSZP-s képviselőt a disszertáció megírásában.

A Célpont állítása szerint olyan tanulmányt is talált, amelyből teljes oldalakat vett át dr. Sós Tamás. André Lászlóné és Kerékgyártó László egy 2007-es művéből például több oldal is szerepel a disszertációban. Bár a Célpont birtokába került levelezésből az is kiderül, hogy a doktori védés bírálóbizottságának tagja, Zachár László hónapokkal a disszertáció leadása előtt olvasta és ki is javította Sós művét, a szocialista képviselő azt mondja, egyedül írta a doktoriját. Állítja: a kutatási rész, amely a dolgozat egynegyede, az ő munkája.

Az őt ért vádakra reagálva dr. Sós Tamás az alábbi közleményt adta ki:
“Úgy látszik, a Hír Tv nehezen viseli, hogy nemrég a Fővárosi Ítélőtáblán jogerősen pert vesztett velem szemben hazugságok, aljas rágalmak miatt. Elveszíti majd azt a pert is, amelyet már hétfőn indítok a Fővárosi Törvényszék előtt a péntek esti Célpont című „kilövő” műsorban elhangzottak miatt. A műsor módszere változatlan: Nettó hazugságok tálalása hihető környezetben! Új elem: A bosszú. „Hadd szívjon, feketítsük Sóst, most éppen doktorsóst” – így a kampány kellős közepén!
Határozottan állítom, hogy a dolgozatom saját kutatásaimon alapul és a plagizáció minden vádját visszautasítom!
A doktori dolgozatok tartalmának szakmai megítélése, megvitatása az arra hivatott szervezetekre és eljárásokra tartozik, nem pártszolgálatot teljesítő sajtómunkásokra.
Dr. Sós Tamás
Országgyűlési Képviselő
MSZP”

EH/Hír TV