Hírek

Nyár óta focizik a Fradiban a makói játékos


Bojtor Boglárka – Makó

– Hány évesen, és hol kezdted a sportolást? – kérdeztem az ifjú játékostól.

– Már öt éves korom óta focizom, a karrierem igazából a MUFC-ban kezdődött Makón. Mindezek előzménye egy betegség volt, ami miatt valamilyen rendszeres mozgást javasoltak az orvosok. A focit választottam – mondta Dávid.

– Hogyan kerültél a Fradihoz, és mióta játszol náluk?

– Nyár óta vagyok az FTC játékosa. Arról a mai napig nem tudok, hogy mi alapján kerestek fel. Egyik edzés után az edzőim Méhes Tibor, és Krucsó Ákos annyit mondtak, hogy menjek be a sportüzletbe. Ott újságolták velem a hírt, hogy vagy egy ilyen lehetőség, és menjek el. Éppen ezért márciusban felutaztam Budapestre és részt vettem egy próbajátékon. Valószínűleg tetszettem nekik, mert nyáron visszahívtak és közölték, hogy kellek nekik.

– Hová jársz iskolába, és hogyan telik el egy átlagos napod?

– Jelenleg a Telepy Károly Testnevelés Szakosított Általános Iskola és Gimnáziumban tanulok. Általában délután kettő óráig ott vagyok, majd innen megyek edzésre fél négyre. Ha annak vége, körülbelül hat felé az enyém a nap további része, azt csinálok, amit akarok.

Akcióban. Támadó középcsatár a pályán a zöldfehér mezben játszó makói focista.

– Hány edzésed van hetente? Milyen sűrűn játszotok élesben?

– Hetente 5-6 edzésünk van. Támadó középpályás vagyok Most a felkészülés alatt négy naponta vannak meccsek is, egyéb esetben, amikor a bajnokság elkezdődik minden hétvégén. Az országban sok felé járunk, most az edzőmérkőzéseket pedig mind külföldi csapatokkal játszottuk.

.– Hol laksz most a fővárosban, és milyen sűrűn jössz haza?

– A Fradi sport hoteljában lakom, 2-3 hetente megpróbálok hazajönni.

– Tizenhat éves vagy ha jól tudom, gondolkoztál már a jövőbeni céljaidon?

– Pár héten belül betöltöm a tizenhetet. Legfontosabb célom, hogy minél hamarabb felkerüljek az első vagy a második csoporthoz itt a Fradinál. A távolabbi jövőben pedig a külföldi első vagy második osztály a kitűzött célom.

– Mit jelent számodra a labdarúgás? Mit kaptál tőle az életben?

– Már kiskoromban eléggé megszerettem ezt a sportot és nélküle el sem tudom képzelni az életem. Nagyon szeretek focizni, és a jövőben is csak ezzel szeretnék foglalkozni. A sok élményen túl rengeteg életre szóló barátságot kötöttem, főleg a Fradinál. A csapattársaimra szinte a második családként tekintek.