Hírek

Buzás: ismét kudarcot vallottunk a hóeltakarításból


Makó polgármestere szokásos, a Makói Városi Tévében tartott fogadóráján a hétvégi makói hóhelyzetről elmondta: igazuk van a makóiaknak, nem lehetett közlekedni a havazáskor. Rosszul vizsgázott az idén is a város a hóeltakarításból, a 10-20 centi hóval sem tudtunk megküzdeni.
Hozzátette: Siket Tibor műszaki osztály vezető koordinálta a hóeltakarítást, amibe most polgármesterként nem avatkozott bele, csak folyamatosan tájékozódott.

“Tavaly én szóltam bele legyen-e sózás, de nem sikerült, akkor is kudarcot vallottunk” – mondta.
Buzás Péter hozzátette: péntek este ugyan elkezdték az alásózást, de tolólapokat a csatornázás okozta útegyenetlenség miatt nem engedték le teljesen, nehogy azok leszakadjanak. A só sem volt elég. “Kezdem azt látni, hogy a só ott sem volt.” – jelentette ki.
Arról is értesült, hogy a kerékpárutak sem voltak rendesen letakarítva. Amikor megkérdezte a hóeltakarítást koordináló Siket Tibort, a műszaki osztály vezetőjét, attól azt hallotta, hogy állítólag tönkrement a kettő közül az egyik ezt a munkát végző jármű. Mucsi Attila, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője megerősítette ezt, valóban, az egyik John Deer kistraktor tényleg elromlott. Így két gép helyett csak egy dolgozott a kerékpárutakon.