Makó

A Rekviem egyelőre marad a makói Kórház utcán


Nem kellett elköltöznie a makói kórházzal szemközt, a Kórház utcában működő Rekviem 1990 Makó Temetkezési Kft-nek, annak ellenére, hogy 200 méteren belül van a kórháztól.

A tavaly elfogadott törvény szerint csak azoknak kellett més telephelyet keresniük, akik bérelt épületben működtek.
– Saját tulajdonunk a Kórház utcai épület, így idén december 31-ig továbbra is itt működhetünk – mondta hírportálunknak Kiss Sándor. A cég ügyvezetője számára érthetetlen a temetkezési vállalkozások kitiltása a kórházak közeléből, úgy véli, hogy azok csak egy-két fideszes képviselőt zavartak, azok nyomták át a törvényt az országgyűlésen.

A Rekviem az év végéig maradhat a Kórház utcában.

– Ha tényleg költöznünk kell, akkor újra kell kezdenünk a 17 évvel ezelőtt elkezdett munkánkat. Ráadásul egy 350 négyzetméteres ingatlant kell keresnünk, ugyanis a mostan ekkorában működünk – vázolta a nehézségeket. Kiss Sándor nem értette, hogy miért született a törvény. Azt mondta, hogy a temetkezési cége senkit sem zavart, hiszen a holttesteket nem náluk tárolják. A járókelők csak azt látják, hogy időnként gyászruhás emberek mozognak az udvarukon. A telephelyen pedig zárt helyen választhatják ki a hozzátartozók, hogy milyen koporsót illetve egyéb kelléket szeretnének elhunyt szeretteik számára.

MH