Makó

Juliska néni 90 évesen is izgul a hatoslottó sorsolásán


Juliska néni az utcára alig tud már kimenni és a házban is járókerettel közlekedik de jól érzi magát. A hatoslottó húzás a kedvenc műsora annak ellenére, hogy nem is lottózik. Az újságot azonban minden nap átböngészi, igaz megelégszik a nagybetűs címekkel, mert az apróbbak már fárasztják a szemét.

Juliska nénit a makóiak nevében Bánfi Margit jegyző köszöntött péntek délben szülinapi tortával, s adta át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét, korábban mit sem sejtett a városi köszöntőből. Az ünnepelt számára ez meglepetés volt, hiszen – hogy nyugodtan tudjon éjszaka aludni -, öccséék csak aznap délelőtt árulták el, hogy hamarosan vendégek kopognak be hozzájuk. Juliska néni nem csak meglepődött de nagyon meg is hatódott.

Juliska néni nagyon meghatódott.

Juliska néninek négy testvére született, szegedi húgával hetente egyszer-kétszer beszélnek telefonon, ő maga pedig öccsééknél él. Két éve vigyáznak rá. Reggel, délben, este a sógornője foglalkozik vele, délelőtt és délután öccsével beszélgetnek.
Juliska néni húsz éve özvegy, gyermeke nem született. Egész életében virágkötő férjének segített. Amikor egyedül maradt, még sokáig dolgozott. Nyolcvan évesen is biciklire, vagy robogóra ült, hogy kivigye a temetőbe a megrendelt koszorút.