A versenyt a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium hirdeti meg és a legjobb nyelvészetben jártas 7-8. osztályos tanulók indulnak el rajta, hogy eljussanak az országos döntőig, amelyet Bonyhádon rendeznek meg. A verseny célja a magyar nyelv ápolása, a szövegértés mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése és a tanulók nyelvi érzékenységének fokozása.

57 diák kapott meghívást az iskolai fordulón elért pontszáma alapján az Almási iskolában rendezett megyei döntőre. Szeged öt intézményéből – Orczy István Általános Iskola; SZKTT KI Kossuth Lajos Általános Iskola (Szeged-Szőreg); Jerney János Általános Iskola; Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú művészeti Iskola és Kollégium; Táltos Iskola, SZKTT KI Pallavicini Sándor Általános Iskola (Sándorfalva) – Szentesről a Kiss Bálint Református Általános Iskolából, Zsombóról a Szent Imre Általános Iskolából, Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fontos Sándor Tagintézményéből és Makóról a Katolikus Általános Iskolából, a Kálvin Téri Református Általános Iskolából, és természetesen a versenyt rendező Makói Általános Iskola és Művészeti Iskola Almási és Bartók Tagintézményeiből.

A versenyt Kincses Tímea intézményvezető nyitotta meg.

A házigazda Makói Általános Iskolából a következő tanulók vehettek részt az iskolai fordulóban elért szép eredményük alapján:
7. osztály: Hajdu Emese, Csorba Gitta, Busa Judit (Bartók épület – felkészítő tanára: Dancsi Györgyné), Galgóczi Vivien (Almási épület – felkészítő tanára: Kovács Judit).
8. osztály: Németh Kira, Molnár Bettina (Bartók épület – felkészítő tanár: Dancsi Györgyné), Sötét Liza (Almási épület – felkészítő tanár: Pallagi Beáta)

A megyei döntő eredményeiről februárban értesülnek a versenyzők. A legjobb nyelvészek bejuthatnak az országos döntőbe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest