Három területen is segítséget tud adni a makói és a járás kistelepülésein dolgozó háziorvosoknak a makói kórház, hogy azok a rendeletben szabályozott  indikátorok teljesítését tudják biztosítani, a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében.

Mint elhangzott: a cukorbetegek laboratóriumi vizsgálatát, a mammográfiás szűrést és a cukorbetegek szemészeti szűrését ösztönöznék a térségben dolgozó betegek érdekében. Ha ezekre a makói kórházban elvégezhető vizsgálatokra a háziorvosok elküldik a betegeiket, akkor ez számukra az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kifizetett plusz finanszírozást is jelent. Az OEP törekszik arra, hogy a makói térségben az OEP által értékelt indikátorok, azaz például az influenza elleni átoltottság, a mammográfiai szűrés, a beutalások száma, az antibiotikumok felírása, a gyógyszerfelírási szokások az országos és a megyei átlaghoz igazodjanak, A betegségek kezelhető részét pedig a háziorvosok gyógyítsák, fölöslegesen senkit se utaljanak kórházba.

– Segítő kezet nyújtunk a háziorvosoknak, ahogy tettük ezt két hónapja a házi gyermekorvosokkal – mondta Kallai Árpád főigazgató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest