Makó

Januártól 117 településen szolgáltat az Alföldvíz


2014 január elsejétől a szolgáltató a korábbi 70 mellett további 44 Csongrád megyei (Ambrózfalva, Apátfalva, Ásotthalom, Bordány, Csanádalberti, Csanádpalota, Csanytelek, Csengele, Csongrád, Derekegyház, Deszk, Domaszék, Felgyő, Ferencszállás, Forráskút, Földeák, Királyhegyes, Kistelek, Kiszombor, Klárafalva, Kövegy, Kübekháza, Magyarcsanád, Makó, Maroslele, Mártély, Mórahalom, Nagyér, Nagylak, Óföldeák, Öttömös, Pitvaros, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Sándorfalva, Szegvár, Szentes, Tiszasziget, Tömörkény, Újszentiván, Üllés, Zákányszék, Zsombó), illetve 3 Békés megyei (Csanádapáca, Csorvás, Elek) településen látja el a víziközmű-hálózatok üzemeltetését.

 Az Alföldvíz Zrt. az átvétel folyamán arra törekedett, hogy a korábbi cégek által létrehozott értékek megmaradjanak, hasznosításra kerüljenek. A kiszolgáló, az ellátásért felelős egységek felálltak, a szolgáltatás zavartalanul, zökkenőmentesen, változatlan díjon folytatódott.
Az Alföldvíz Zrt. ezek után újabb feladataira fókuszál. A Csongrád megyei felhasználók ellátásának javítása érdekében szakmai oldalon bekapcsolódik a tulajdonos önkormányzatok fejlesztési projektjeibe.

 A felhasználók december 31-el kaptak egy záró számlát a korábbi szolgáltatótól. Az Alföldvíz Zrt. január 1-től ezzel az állással vette át a fogyasztói adatokat (vagyis amely az előző szolgáltatónál a záró, az az új szolgáltatónál a nyitó adat). A felhasználói törzsadatok átadása január 31-ig folyamatosan történik, ezért a felhasználók az első, összevont vízdíjszámlát február végén, március elején fogják kézhez kapni.
A szolgáltató váltást bejelentő tájékoztató levelet valamennyi érintett felhasználó megkapta, illetve ezen a héten megkapja. A tájékoztatóban az Alföldvíz Zrt.-vel kapcsolatos legfontosabb információkat ismerhetik meg (számlázás, leolvasás, csoportos beszedési megbízás lehetősége, mérőállás bejelentés).
Az Alföldvíz Zrt. ügyfélszolgálati irodái március elsejétől megnyílnak Csongrád megyében. A felhasználók addig is felkereshetik az ügyfélszolgálatokat a korábbi, megszokott helyeken.