A Fővárosi Főügyészség 19 ember ellen emelt vádat, mert a gyanú szerint kedvezményes hiteleket ígérve hétszázmillió forintos kárt okoztak több mint háromezer sértettnek.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottak 2009 szeptembere és 2012 decembere között az általuk létrehozott gazdasági társaságok nevében kedvezményes törlesztésű hitelt ígértek.

A hirdetésekre jelentkező sértetteknek az üzletkötők megtévesztő tájékoztatást adtak, illetve az ügyfeleket abban a hiszemben hagyták, hogy a szerződéskötést követő 30 napon, de legkésőbb 2-3 hónapon belül hitelt folyósítanak nekik. A megtévesztett ügyfeleknek a szerződéskötéssel egy időben a kedvezményes törlesztő hitelek folyósításáért megbízási díjat kellett fizetniük, amelynek mértéke 50 ezer és 2 millió forint között volt.

A vádlottak a 3325 sértett által befizetett összeg csaknem egészét fiktív számlák igénybevételével a gazdasági társaság számláiról felvették, majd egymás között szétosztották. Az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádolja a gyanúsítottakat – olvasható a közleményben.

MH/MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest