Hírek

Lelövöldözlek benneteket! – kiabálta. 5 év börtönt kapott


Az ítélet szerint G. P. 2012. december hó 10-én este7 és 8 óra közt, Árpádhalom belterületén a tulajdonát képező, lőfegyverré átalakított Slavia 620 típusú légpuskával – melynek tartására engedéllyel nem rendelkezett – kilőtt, és így szándékosan megrongált 4, az EDF Démász Zrt. sértett tulajdonát képező lámpaoszlopokon elhelyezett világítótestet, mellyel 143 ezer 340 forint kárt okozott. A rongálást észlelte a szomszéd, aki értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a vádlottat intézkedés alá vonták.

G. P. a fentieket követően nehezményezte szomszédja bejelentését, és azt, hogy ennek folytán ellene büntetőeljárás indult, ezért 2012. december hó 11-én este fél 8 körül, ittas állapotban, félelemkeltés céljából az utcáról azt kiabálta szomszédjának és annak gyermekének, hogy „lelövöldözlek benneteket”.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője egyezően enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, amely végzés a vádlott és védője által bejelentett fellebbezés folytán nem jogerős.