Makó

Makói diáksportolók szerencsés balesete


Korom András – Makó

A Maros-menti UFC csapata igyekezett Algyőre egy futsal bajnokságra még szombaton, amikor a 11, tizenkét éves gyereket és kísérőit szállító Ford Transit kisbusz a Maros-híd havas-jeges úttestén, a kemping közelében megpördült, s az út menti szalagkorlátnak ütközött. Senki se sérült meg, az úttesten keresztbe fordult járműnek sem csapódott senki és még a szalagkorlát is kibírta az ütközést.

– Az én gyermekem is ezen a buszon utazott. Annyit mondott, hogy sikoltoztak, annyira megijedtek. A buszvezető pedig tovább akart indulni, mintha mi sem történt volna, de ezt már egyik apuka nem engedte – árulta el az egyik a neve elhallgatását kérő szülő. Neki aznap este a kisfia meg is mutatta a helyszínt, azaz hol csapódtak a szalagkorláthoz..

A jármű helyett, melyen a szemtanúk szerint nyári gumi volt, végül egy másik autóbuszt küldött a helyszínre a makói ML-Busz Bt. Ám arra sem mertek a gyerekek és a felnőttek felszállni. Úgy látták ugyanis, hogy az sem téli gumival közlekedett.
– Amikor a múlt hét elején megrendeltük a buszt, még +12 fok volt. A vállalkozó, az ML-Busz Bt., akivel a rövid távú szállításokat szoktuk megrendelni, szombaton kiállt a kisbusszal a gyerekekért, s ezzel történt a beleset. Úgy tudom, hogy a járművön nyári gumi volt – mondta lapunknak Gyömbér Péter. A Maros-menti UFC elnöke hozzátette, amikor a baleset miatt felhívták a szülők és az edző, a szülők és ő nem engedte továbbhaladni a buszt és a gyerekeket, sőt lemondta az algyői mérkőzést is.

Gyömbér Péter elnök a szülőktől és az edzőtől értesült a balesetről. Fotó: facebook.

Arra a kérdésünkre, hogy látta-e a balesetet szenvedett buszt, azt mondta, hogy nem. – Sem az, sem a helyette küldött másik nem volt már a helyszínen, amikor odaértem – közölte. Kérdésünkre, hogy a történtekről értesítette-e a rendőrséget, azt mondta ő nem. Hogy a szülők megtették-e azt azonban nem tudta.

Szerettük volna kérdezni megkérdezni, Kókai Pétert, az ML-Busz Bt. ügyvezetőjét, hogy szerinte mi is történt, valóban nyári gumival indult-e a gyerekekért a Ford Transit kisbuszuk, s ha igen ez bevett gyakorlat-e a cégnél. Kérdéseinket azonban csak Gyenge Gábor kereskedelmi igazgatónak tudtuk feltenni, aki előbb válaszolt is rájuk, majd azt mondta: mégsem szeretné, ha megjelenne amit ez ügyben mondott. Úgy vélte, hogy nagyon felfújták a makóiak az esetet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre közölte, hogy a rendőrségnek nincs tudomása a történtekről.

Nem kötelező

Magyarországon jelenleg nem kötelező, csak ajánlott a téligumi használata. A szabályozás egyébként az európai országokben teljesen eltérő.