Makó

Junior Stars-nagykoncert lesz a hónap utolsó napján


A város kulturális életében kiemelkedő szerepet betöltő Szekszárd Junior Stars Big Band január 31-én, 19 órai kezdettel tartja immár hagyományos éves nagykoncertjét a Babits Mihály Kulturális Központ Agóra rendezvénytermében. A tavaly megújult és a 21. század igényeinek maradéktalanul megfelelő, modern kulturális létesítmény tökéletes helyszíne a színvonalas zenei rendezvénynek.

A 2000-ben alakult Szekszárd Junior Stars Big Band nemcsak a tolnai megyeszékhely kulturális életének meghatározó szereplője, de a Dél-Dunántúli régió egyik legnépszerűbb big band-zenét játszó együttese is, amely fennállása óta egyre növekvő sikereket ér el, sajátos, egyéni hangot képviselve. Önálló hangversenyeit szinte mindig teltház előtt játssza, repertoárjában a professzionálisan újrahangszerelt jazz standard kompozíciók mellett saját szerzemények is szerepelnek.

A zenekar nem csupán egy munkaközösség, hanem összeszokott baráti társaság, amely nemcsak a közönséget ajándékozza meg igényes zenével, hanem önmagának is zenél. Az együttes fontosnak tartja a zenei ifjúság képzését, így tagjai között tudhat sok fiatalt is, akik kiváló szólókkal készülnek az idei nagykoncertre.

A Szekszárd Junior Stars Big Band fennállása óta az ország számos pontján adott már koncertet: megfordultak többek között a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája színpadán is.

A gondosan összeállított program és a modern big band-hangzás nagy elismerést vált ki a műfajt kedvelő hallgatóságból. A zeneileg kimagasló teljesítményt pedig nemcsak a közönség jutalmazza tapssal, hanem a szakma is elismeri. A zenekar 2006-ban megkapta a Demján Sándor és a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított Prima-díjat és állandó vendége az évente megrendezésre kerülő Budapesti Big Band Találkozónak. A big band-zenekarok és a jazzműfaj kedvelőinek egyik legjelentősebb eseményén, 2013 őszén a zenekart a szakmai zsűri ismét Arany Diplomával tüntette ki. Ez a legmagasabb minősítés, amit egy amatőr big band-zenekar kaphat az A-kategóriában.

A Szekszárd Junior Stars Big Band szeretettel várja január végi koncertjére nem csak a jazzkedvelőket, de minden kedves érdeklődőt.

MH/SZV/F.L. – Fotó: facebok/Szekszárd Junior Stars Big Band