Makó

30 millióval kevesebb támogatás kell a Hagymatikumnak


Elhangzott: a városi fejlesztési tervek központjában a Hagymatikum állt, ehhez kapcsolódott a belváros rehabilitációja, a Maros-part megújítása és a termálprogram is – összekapcsolva ezek előnyeit. Mára a fürdő köré csoportosultak a város szolgáltatásai – a rendezvények, a sportesemények. A Hagymatikumban a vállalkozók is hisznek ezért panziók nyíltak és nyílnak, hotel épül, szolgáltatók fektetnek be

Tavaly a menedzsment 37 százalékkal csökkentette a működési költségeket. Így az idén a tavalyi 170 millió helyett 140 millió forint támogatásra van szükség – ez inflációval felszorozva nem több, mint amit a régi fürdőre kellett volna fordítani.

Tavaly 346 ezer látogató fordult meg a Hagymatikumban. A gyógyászati kezelések széáma 30 százalékkal nőtt, ami 88 ezer gyógyulni vágyó vendéget jelentett.

Scheitzner Beáta, a Makói Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta: számos rendezvénnyel, fejlesztésekkel, gyógyászati szolgáltatás-bővüléssel készülnek erre az évre és nem emelik a belétidíjak árait.

Továbbra is a családbarát fürdőszemléletet tartják a legfontosabbnak a gyógyászat mellett. Ez utóbbiban az országos gyógyfürdő minősítésnek köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg. A Vöröskereszttel együttműködve a tavalyi 20 ezer tiszteletjegy helyett az idén 28 ezer jegy felajánlásával szeretne a Hagymatikum Gyógyfürdő hozzájárulni a véradók jutalmazásához.