Makó

Kiakadt a képviselő a makói sötétségen


– Ketten is megkerestek, hogy segítsek már, mert nincs közvilágítás Kossuth utca több száz méteres szakaszán, a benzinkúttól egészen a Sírkert utcáig. Ráadásul egyik oldalon sem égnek a lámpák, azaz a gyalogosok sötétben botorkáltak, a kerékpárosok számára pedig életveszélyes a bicikliút Kürt utcai átvezetésén való átkelés. A Kossuth utca ugyanis rendkívül forgalmas – mondta.

– Két nap is betelefonáltam az áramszolgáltatónak, hiába. Az első alkalommal megígérték, 24 órán belül kijavítják a hibát, majd másnap épp ugyanezt mondták. Harmadnap már, igaz munkaidő után hiába telefonáltam. Már csak egy géphang közölte, hogy a beszélgetést rögzítik, ám nem volt mit, mert ügyintéző már nem kapcsolták – sorolta a képviselő, hogyan próbált elintézni egy egyszerűnek tűnő közérdekű problémát. A közvilágítási szolgáltatást megrendelő makói önkormányzat műszaki irodáját is felhívta, ott azt a választ kapta, hogy már a város is megsürgette a javítást.

– Tegnap este már égtek az utca mindkét oldalán a kandeláberek, de ez nem nyugtat meg, hiszen tíz napja is volt már egy üzemszünet ezen a szakaszon. Akkor úgy látszik, nem sikerült tartósan megjavítani a hibát. Szerencse, hogy a koromsötétben nem történt semmiféle baleset – mondta Kovács Sándor képviselő.

MH