Makó

Gyermek gasztroenterológiai szakrendelés indult Makón


A makói gyermekellátás újabb mérföldkövének jellemezte Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ, azaz a vásárhelyi és makói kórházak főigazgatója azt, hogy munkában állt a makói kórházban dr. Vojnár Tímea gyermek gasztroenterológus szakorvos. Mint az ma, a kórház gyermekosztályán tartott sajtótájékoztatón kiderült, a gyermekek emésztőszervi megbetegedéseivel foglalkozó doktornő szerdánként rendel a makói kórházban. A kis betegeknek azonban első ízben nem nála, hanem a gyermek háziorvosoknál kell jelentkezniük beutalóért.
A Szegeden végzett doktornő makói rendelése mindazoknak a kis betegeknek és szülőknek is könnyebbséget jelent, akiknek ezért az ellátásért eddig a megyeszékhelyre kellett utazniuk, ráadásul fél évet is kell várniuk, mire bejutnak az ottani rendelésre A doktornőt egyébként ma mutatták be a makói háziorvosoknak házi gyermekorvosoknak és a gyermekgyógyászoknak.
Mint azt Kallai Árpád elmondta, a makói gyermekellátás bővítése mindezzel nem állt meg, hiszen – a gyermekgyógyászok és Sánta Sándor, a makói önkormányzat egészségügyi bizottsága elnöke javaslatai alapján – márciusban indul meg a gyermeksebészeti konzultáció, majd a gyermek-pulmonológiai illetve újszülött rehabilitációs szakrendelés.

MH