Hírek

Nem vette el Buzás Anna kedvét, hogy beáldozták jelöltségét


A baloldali pártok ellenzéki összefogása eredményeként a szocialista Varga Péter, Apátfalva polgármestere, az MSZP megyei alelnöke maradt az országgyűlési képviselő-jelölt a makói-vásárhelyi választókerületben. A joghallgató Buzás Anna jelöltségét ugyanis az összefogásban feláldozta a Demokratikus Koalíció. Az így megszűnt helyzet pikantériája – s ezt a makói térségben élők jól tudták – az volt, hogy Buzás Anna édesapja, Buzás Péter nemcsak Makó polgármestere, de a Vargát támogató szocialista párt helyi elnöke is. Igaz, ahogy azt már korábban megírtuk: a faramuci helyzet miatt felajánlotta lemondását a pártelnöki posztról, ám azt a tagság nem fogadta el.
Megkérdeztük Buzás Annától, hogy fogadta az ellenzéki pártok összefogása után kialakult helyzet.

– Hogyan vette, hogy az Ön országgyűlési képviselő-jelöltsége megszűnt és Varga Péter maradt a baloldal jelöltje a makói-vásárhelyi választókerületben?

– Természetesen elfogadtam és sok sikert kívánok neki. Nagyon remélem, hogy eléri azt, ami az én célom is volt, azaz, hogy Lázár János ne nyerje meg ezt a választás ebben a választókörzetben.

– Részt vesz-e majd Varga Péter kampányban? Segíti-e őt?

– Hogyha felkér, akkor természetesen mindenben segítek neki.

– Nem vette el a kedvét a politizálástól, hogy országgyűlési jelöltsége sorsáról végül is a feje fölött, országosan döntöttek a Demokratikus Koalíció és az MSZP vezetői?

– Egyáltalán nem vette el a kedvemet. Fiatal vagyok, előttem az élet. Az elkövetkezendő években nyilvánvalóan részt veszek a Demokratikus Koalíció további munkájában. Most a tanulásra koncentrálok, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő – mondta Buzás Anna.

MH