Makó

Kijavították a Harmat utcai bejárókat!


Ilyenről sem gyakran hallottak még a makóiak! Múlt heti cikkünk hatására mozgásba jött a csatornázás utáni úthelyreállítás egész gépezete, s ma délután a Harmat utcában valamennyi ház udvari bejáróját vastag kőzúzalék réteggel terítettek le.
Mint arról helyszíni riportunkban beszámoltunk, a Harmat utca mélyen fekvő páros oldalán valóságos sísáncokat építettek ki két réteg, vastagon az újraaszfaltozott úttest és a mélyebben fekvő járda közti kapubejárókra a kivitelezők, annak ellenére, hogy az ott élők közül többen is tiltakoztak a föld leszórása miatt.

Jöttek, láttak, szórtak.

Tartottak attól, hogy az így kialakult 45 fokos meredélyről a föld, már a legkisebb csapadék hatására az udvarukba zúdul majd.
Aki be akart állni az udvarába a keskeny úttestről, az nem mert, aki egyszer megtette, az pedig elhatározta, ha egyszer ismét ki tud állni, soha többé nem próbálkozik meg újra. Autója ugyanis felfeküdt a mesterségesen megemelt puha földhányásban.
A problémát hírportálunk jelezte Ortutay Miklós csatornázási projektmenedzsernek, aki megígérte, hogy a helyzetet e hét elején felmérik és kijavítják. Ez utóbbi történt meg ma.

MH