Makó

Kezdődik a makói rendelőintézet felújítása


 

– Ezen a héten írtuk alá a kivitelezői szerződést, így hamarosan megkezdődik a makói rendelőintézet részleges felújítása a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program “Egészségügy-és attitűdfejlesztés Makó és Lugos térségében projektje támogatásával – jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, azaz a makói kórház főigazgatója.

Nagy Jenő orvosigazgató és Kallai Árpád főigazgató. Újabb örömhírt hoztak.

A határon átnyúló program keretében eddig több szakmai, tájékoztató program zajlott, többek közt ennek a keretében rendezték meg Makón a Szív Világnapját, s további rendezvényeket is szerveznek majd.

A makói és a lugosi kórház a közös pályázaton 1 millió 190 ezer eurót nyert, ebből Makón 433 ezer euróból, azaz körülbelül 130 millióból fejlesztenek.
Az uniós pályázati az összegből cserélik ki a makói rendelőintézet összes még fából lévő régi nyílászáróját, kap az épület tető- és falszigetelést. És ebből vásárolnak egy ultrahang készüléket a kardiológiai szakrendelés számára.

A rendelő Ibolya utcai homlokzata. Erősen ráfér a felújítás.

– A felújítási tervekben szerepel a csapadékvíz elvezetés megoldása is, azaz ezután az nem áll majd meg a járdán. A rendelő felújítása hamarosan megkezdődik, s júniusig be is fejeződik. A közbeszerzési eljáráson a munkát elnyert Hód-Projekt Kft. megígérte, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják majd a járóbeteg ellást, s a munkálatokba makói alvállalkozókat is bevonnak  – tette hozzá Kallai Árpád.

MH