Hírek

Buzás vagy Varga? – csak egyikük maradhat jelölt


Buzás Anna még nem tudja, hogy a Csongrád 4. számú, azaz a makói és hódmezővásárhelyi választókerületben ő, a Demokratikus Koalíció jelöltje, vagy Varga Péter, az MSZP jelöltje lesz az ellenzéki összefogás után az országgyűlési képviselő-jelölt. Mint azt hírportálunknak elmondta: ha ő marad, akkor a kampányt továbbra is a megkezdett módon, azaz kitelepülésekkel folytatja, illetve felkeresi a választókerület polgármestereit.
Varga Pétert, a szocialisták jelöltjét is kerestük, ám lapzártánkig nem értük el.

  

Buzás Anna (DK) és Varga Péter (MSZP). Csak egyikük küzdhet a válaszkerületi mandátumáért.

Annyi azonban máris biztosan tudható, hogy hetvenegy egyéni választókerületben az MSZP, huszonkét körzetben az Együtt-PM, tizenháromban a Demokratikus Koalíció nevezi meg a közös jelöltet az idei parlamenti választáson. A közös listaállítás miatt a 106 egyéni választókerületben indulók mindegyike közös jelöltként szerepel majd a szavazólapon.

Az MSZP és az Együtt-PM augusztus végén 75:31 arányban osztotta el egymás között az egyéni körzeteket. A múlt hét eleje óta az ellenzéki összefogás kibővítéséről folyó tárgyalásokon Bajnai Gordon pártszövetsége 9, a szocialista párt pedig 4 helyet adott át Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójának.

A DK állíthat jelöltet Budapest belvárosában, a VI-VII. és a XII. kerületben, a Hegyvidéken, Kalocsán, Mohácson, Sárbogárdon, Győrött, Berettyóújfalun, Esztergomban, Szigetszentmiklóson, Kaposváron, Vásárosnaményben és Keszthelyen.

Sokat mond, hogy a makói-vásárhelyi választókerület, ahol Lázár Jánossal, a Fidesz nehézsúlyú jelöltjével kell felvenni a küzdelmet, nem szerepel a DK listáján. Egyébként a Csongrád megyei 4-es választókörzet az Együtt PM listáján sem szerepel. Itt eddig nem is jelentkezett jelöltje. A választási együttműködésben résztvevő Magyar Liberális Párt pedig egyetlen egyéni jelöltet sem állít, sehol a választókerületekben.

Varga Péter a jelölt

Az MSZP weboldalán közzétett lista szerint a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben az MSZP indít képviselőjelöltet a baloldali összefogást követően. Így Varga Péter küzd majd meg a választók szavazataiért.

 

MH információ