Makó

Már a Hagymatikumba is jó a helyben igényelhető Erzsébet kártya


Az év végéig összesen tizennégyszer mehetnek be azok a 60. életévüket betöltött, 147 ezer forintnál kevesebb öregségi nyugdíjban részesülők, akik veszik a fáradságot, hogy az Erzsébet programon belül erre pályáznak. Persze nem csak a ide, de az ország további 59 fürdőjébe is bejuthatnak, ha ahhoz van kedvük.

A makói és a járás más településén élők közül azonban valószínűleg a legtöbben a Hagymatikumban fürödnének, pihennének a legszívesebben. S mivel pályázni az interneten keresztül lehet, ezért a makói Tourinform irodában segítenek ebben mindenkinek. A fürdőbelépő igényléséhez csupán az Országos Nyugdíjbiztosító tavaly januári igazolására, az adókártyára, illetve csekély 2500 forint önrészre van szükség, illetve arra, hogy az igénylők felkeressék a  Hagymatikum aulájában működő irodát hétfőtől péntekig délelőtt 9 és délután 5 óra között. A 14 belépőt azonban csak az igénylők használhatják fel, igaz egészen az év végéig.

Ugyancsak ide várják mindazokat a nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket, éljenek akár Makón, akár a környező kistelepüléseken, akik az idén szeretnének szociális üdülésre menni.