Hírek

Letartóztatták a fajtalansággal vádolt teniszedzőt


A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte H. A. előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy a gyanúsított tavaly június eleje és szeptember eleje között  egy csongrádi teniszklub öltözőjében, irodájában, illetve az egyesület területén ideiglenesen felállított medencében az edzéseket követően először alsóneműjén keresztül, majd anélkül több alkalommal, pereceken át, illetvetavaly augusztus végén két alkalommal a sértett családjának csongrádi kertjében lévő épületben a gyermekkorú bugyijába nyúlva simogatta és izgatta a tizenkettedik életévét be nem töltött sértett nemi szervét.

A gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés), továbbá a gyanúsított kettős állampolgár, jelentős külföldi kapcsolatokkal rendelkezik, így megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.