Makó

Eladják a makói vizmű eszközeit és járműveit


Január elsejétől a vízműátszervezések miatt a békéscsabai központú Alföldvíz Kft. biztosítja az ívó- és szennyvízszolgáltatást Makó térségében a Magyar Energetikai- és Közműszabályozási Hivatal határozata alapján. Megszűnt ezzel a Makó-Térségi Viziközmű Kft. eddigi szerepe. A makói cég ingatlanjainak és eszközeinek egy részét az Alföldvíz bérli a várostól, illetve vásárolja meg.
Az Alföldvíz nettó 3,5 millió forintért kívánja megvenni az IEF-480 forgalmi rendszámú, RENAULT Master kamerás csatornavizsgáló gépjárművet.

1 millió 685 ezer forintért a makói önkormányzat vásárol meg több tárgyi eszközt (többek közt rotakapákat, olajradiátort, kompresszort, bontókalapácsot, vízborotvát, légseprűt), s azokat a Makói Kommunális Nonprofit Kft-nek adja át használatra.
A makói önkormányzat a tulajdonában lévő Renault Midlum 180.13C tehergépkocsit, a Renault Midlum 220.14 4×4 konténerszállítót, a Renault Master teherautót és a csatornatisztító célgépet a Makó-Térségi Viziközmű Kft. használatából visszavonja és azokat a Makói Kommunális Nonprofit Kft. részére haszonkölcsönbe adja.

1 millió 377 ezer 250 forintért a város veszi meg a Makó-Térségi Víziközmű Kft. Opel Vivaro, Renault Kangoo és Toyota Dyna gépjárműveit, valamint a hókotróját, s azokat is haszonkölcsönbe adja a Makói Kommunális Nonprofit Kft-nek.
Nettó félmillió forintért adja el az Alföldvíznek  különböző lakberendezési eszközöket, azaz szekrényeket, étkészletet, szagelszívót, mikrohullámú sütőt, polcokat, székeket, klímaberendezést, számítógépet és satupadot, a szennyvíztelep laboratóriuma, étkezője, öltözői és a telepvezető irodája tartozékait, felszereléseit.
A makói képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén hozott mindezekről határozatot.

MH