Makó

Képes krónikát készít a gazdasági ügyintéző


Bojtor Boglárka – Makó

 

A SZIGNUM az elsők közt induló egyházi iskola volt a rendszerváltás után, az első tanévétől, amely 1991-1992-es volt Majoros Márton már itt dolgozott januártól. Azóta több ezer képet készített, melyben dokumentálta az iskola történetét. Ezekből többször kapott már weboldalunk is egy-egy esemény kapcsán.

 

– Ötödikes lehettem, amikor érdeklődni kezdtem a fotózás iránt – mesélte Márton, akinek azóta is hobbyja a fényképezés. – Kezdetben még szüleim fényképezőgépét használtam, majd amikor dolgozni kezdtem megvettem első Zenit típusú fényképezőgépemet, mlg a ’80-as évek elején. Ekkoriban működött Makón a Medicor klub, ahol zenés diaképes produkciókat készítettünk Czibolya Kálmánnal, akitől rengeteget tanultam.

 

Márton mindent megörökít az iskolában.

 

Kálmán jelenleg is vezeti az iskolai fotószakkört, kiemelkedő diákjai közé tartozik például Miklai Péter Pál is, aki többször átveszi Márton feladatait. Öccse Gergő inkább a videókészítés iránt érdeklődik.

Majoros Márton újabban videóklippeket is készít, melyek az iskola honlapján megtalálhatók. Az iskolai események megörökítésén kívül pedig, ha ritkábban is, tájképeket készít, az iskolai kerékpártúrán. Idén a Vajdaságba kerekeztek le a tanulókkal.

 

Márton másik hobbija a zenehallgatás, kedvence a progresszív rock, amely – mint mondja – teljesen kikapcsolja.