Makó

Petró Anna Makó újévi első kisbabája


Korom András – Makó

– Nekem pozitív élményt jelentett a szülés, annak ellenére, hogy nem úgy zajlott, ahogy eredetileg elképzeltük – mondta Matuszka Andrea, az év első makói kisbabája anyukája tegnap a makói kórház szülészetén, ahol a város nevében Buzás Péter polgármester, a kórház nevében pedig Kallai Árpád főigazgató és Nagy Jenő orvosigazgató köszöntötték az első 2014-ben született kisbabát és szüleit, az egyébként raktárvezetőként dolgozó édesanyját és édesapját, Petró Tamás tűzoltót.

A csöppség édesanyja a várostól 100 ezer forintot és egy csokrot, a kicsi pedig egy órási macit, a kórházvezetéstől pedig az édesanya  szintén egy csokrot kapott.

Anna és szülei.

A szülők az eredeti elképzelés szerint első gyermekük világrahozatalát apás szüléssel képzelték. Ez azonban csak félig sikerült, ugyanis a szülés felénél kiderült, hogy kislányuk császármetszéssel kell a világra hozni, így az édesapának félidőben el kellett hagynia a szülőszobát. Ám így is örülhet a szép kislányának. Anna nagy baba, hiszen 4100 grammal és 53 centiméterrel született.

– December 22-re voltam kiírva, így az ünnepeket is a kórházban töltöttem. A párom azt mondta, ha már csúszik a szülés, akkor az legalább az első legyen az új évben. És Anna hallgatott apukájára – tette hozzá Andrea, aki nagy szeretettel tartotta karjaiban a kicsit. Mint a szülők elárulták: eredetileg is lányt vártak.