Makó

Törtek-zúztak a bezárt iskolában, 6 millió a kár


Még január 2-án kapta a bejelentést a vásárhelyi rendőrkapitányság, hogy kívülről megrongálták az egykori Corvin iskolát. A több napig tartó helyszíni szemle során kiderült, hogy a rongálók az épületben is jártak. A rendőrök mintegy 6 millió forintos kárt dokumentáltak. A vandálok többek között az üvegeket betörték, a konnektorokat a falból vezetékestől kitépték, a mellékhelyiségben található mosdókagylókat letörték, az ajtókat megrugdosták, illetve a kémia szertárban található vegyszereket az aulába ledobálták.

A hódmezővásárhelyi nyomozók a bejelentést követő napon előállítottak egy 17 éves fiút, aki bevallotta, hogy szilveszter éjszaka összeveszett a barátnőjével, ezért törte be az iskola főbejáratánál az üvegeket. A rendőrök kiderítették, hogy az egykori Corvinban több alkalommal is járt egy nagyobb társaság. Közülük két fiatalkorút és egy 18 éves fiatalt már elfogtak.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság január 4-én őrizetbe vett egy 17 éves vásárhelyi fiatalt, aki miután a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, elment az egyik gyermekkorú tanúhoz és megfenyegette, hogy „bandájával megkeresi”. A rendőrség kezdeményezi az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a fiatalkorú előzetes letartóztatására.

A nyomozás rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tovább folytatódik a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, az ügyben további gyanúsítások várhatók.

MH-CSMRFK