Makó

Márkus Gvendolin Szofi az első makó térségi újévi baba


Korom András – Makó

Az újév második napján hajnali 5 óra 18 perckor sírt fel a makói kórház szülészetén az idei esztendő első térségi kisbabája, Márkus Gvendolin Szofi. A csöppség 50 centivel és 3450 grammal látta meg a napvilágot.
Szülei, Márkus János (30) informatikus és Márkus-Opra Szilvia (31) első gyermeke édesanyjával együtt egészséges.

A csöppséget és édesanyját ma késő délelőtt köszöntötte Ferencszállás nevében egy csokor virággal és egy kutyusos párnával Czirok Gábor alpolgármester, akitől megtudtuk, hogy a papát az ő fia szállította be a kórházba a papás szüléshez.

Czirók Gábor ferencszállási alpolgármester a község nevében köszönötte az édesanyát és kislányát.

Makó térsége nevében Buzás Péter adta át az édesanyának a csokrot, a gratuláló oklevelet és azt a százezer forintot, melyet eddig is megkapott valamennyi kistérségi újszülött. A makói kórház nevében dr. Nagy Jenő orvosigazgató gratulált a szülőknek.

Nagy Jenő orvosigazgató a kórház nevében gratulált.

Márkusék első gyermeke, a tüneményes Gvendolin Szófia egyébként csöndben fogadta a gratulációkat élete második napján, közben időnként kíváncsian nyitogatta ki sötét szemeit.

Buzás Péter a makóiak és a makói térségban élők jókívánságait tolmácsolta.

– Nagyon megszenvedtem vele, főleg a hosszú ideig tartó vajúdás miatt – árulta el a csöppség édesanyja, aki arra a kérdésünkre, hogy hány kistestvért szeretnének még a kislánynak, azt mondta, hogy egyelőre elég ez az egy. A kispapa azonnal hozzátette, hogy feleségére bízza a döntést.

– Két és fél, három esztendeje ismerkedtünk meg, ugyanis azonos munkahelyen dolgoztunk. Tavaly december 7-én házasodtunk össze, s máris itt a legifjabb családtag – mondta Márkus János.

Gvendolin Szofi kíváncsian nyitogatta a szemét.

A kicsi világra jöttét a nagy- és dédszülők mellett számos nagybácsi és nagynéni is már nagyon-nagyon várta.
Mint azt a kórházban megtudtuk, egyelőre még nem született meg az első makói baba, de több kismama is esélyes az év első makói gyermeke anyukája címre.