A rendezvényen Algyő, Apátfalva, Makó, Mórahalom, Szentes képviseltette magát. Részt vettek Nagy Dániel, Pópity Csaba és Puskás Nikolett Csongrád megyei alelnökök és Losonczi-Tóth József, a Fidelitas alelnöke, valamint Krupincza Mariann békéscsabai Fidelitas tag is.

Nagy Dániel megyei alelnök, házigazda mutatta be Makót. Beszélt a város kulturális életéről, a helyiek fő megélhetési forrásairól. A város fejlesztése, turizmusa és kiaknázatlan lehetőségei is szóba kerültek. Ezután beszámolt a rendezvény előkészületeiről, annak szervezési munkáiról. A köszöntőt követően Losonczi-Tóth József, a Fidelitas alelnöke tartott beszámolót a Fidelitas Országos Elnökségének munkájáról. Szóba került a Dél-alföldi regionális együttműködés, és a Fidelitas szerepvállalása a jövő évi kampányban.

A program második részében először Farkas Évával, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ makói tankerületi igazgatójával beszélgettek. Szó esett az oktatáspolitikáról, nevelésről, a fiatalok jövőjéről, de bemutatta a tankerületek, illetve az intézmény működtetését is.


Farkas Éva mutatta be a makói tankerületet.

A második vendég, Márton Imre önkormányzati képviselő felvázolta a rendszerváltás utáni Makó közéletének történetét. Kiderült, hogy a civil szféra kiemelkedő fontosságú az életében, így a jövőre 25 éve folyamatosan működő Makó Budo Klubról is szó esett. Szó esett a helyi fejlesztésekről, hiányosságokról, a Hagymatikum fürdő beruházásáról.

Márton Imre képviselő a makói közélet történetéről és a Makó Budó Klubról is beszélt.

A Csongrád megyei elnökség és a makói csoport nevében Nagy Dániel megyei alelnök egy-egy makói „hungarikummal”, Makoládé marcipános bonbonnal köszönte meg az előadóknak, hogy elfogadták a szervezet meghívását.
Délután már zártabb keretek között folytatódott a konzultáció, ahol a téma a Csongrád megyei csoportok alakulása, feladatainak ismertetése volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest