Makó

Röszkén és Ásotthalmon 1-1 óra a várakozás


Ma délelőtt 11 óra 30 perckor megszűnt a várakozás Nagylakon a kilépő személyforgalomban, valamint csökkent a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, ezért a rendőrök jelenleg nem terelik Tompa felé a forgalmat.

Ásotthalmon mindkét irányban 1 óra várakozási idő alakult ki, Tiszaszigeten a forgalom folyamatos.

Várhatóan a délután folyamán mindhárom határátkelőn jelentős forgalomnövekedés alakul ki, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak. A police.hu internetes portál folyamatosan tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. A röszkei határátkelő a 30/466-1026-os telefonszámon érhető el, az aktuális forgalmi helyzetről ezen a telefonszámon is érdeklődhetnek. Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal, meleg ruhaneművel. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg, a feltorlódott kamionsor mellett lassan haladjanak el. Az ünnepek alatt várható roham miatt az M5-ös autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét.

MH-CSMRFK