Hírek

Szenteste pásztorjátékkal köszöntik a Megváltót a gyűdi bazilikában


December 24-én 6.00-kor roráté lesz a Bazilikában. Ezen a napon a szokásoknak megfelelően 16.00-kor zárják a templomot, és 23.00-kor nyitják. 23.30-kor pásztorjátékkal köszönthatjük a Megváltót. Ebben az évben a kisgyermekes családok előadásában lesz látható Jézus születése.

December 25-én, Urunk születésének napján, karácsony másnapján is ünnepi rendben 8 és 10-kor lesznek a szentmisék.

December 27-én, Szent János napján 18 órára a siklósi templomba várják a borosgazdákat boraikkal, a Szent János napi borszentelésre.

December 28-án ünnepeljük az aprószenteket. Délután 3 órakor a meg nem született gyermekekért szól a harang. Imádkozzunk, hogy a megfogant élet szívből szerető és békés magyar családokba valóban meg is születhessék!

December 29-én, vasárnap Szent Család vasárnapja lesz. A 10-kor kezdődő szentmisében megáldják a szentmisén résztvevő családokat.

December 30-án reggel 9-kor a siklósi és a környékbeli plébániákkal közös év végi hálaadó Tenkes-túrára indulnak a hívek, majd a visszaérkezéskor, kb. 14.00-kor hálaadó szentmise lesz. Várják erre az alkalomra is az érdeklődőket.

December 31-én 16.00-kor kezdődik az év végi hálaadás, amelyet előesti Mária-szentmise követ.

Az idei évtől a Püspöki Kar rendelkezése szerint, Vízkereszt napja parancsolt ünnep lett. Ezért január 6-án, hétfőn délelőtt 10-kor és este 5 órakor is lesz szentmise. A vízmegáldást a 10 órai szentmisében végzik. A szép helyi hagyományt megtartva Vízkereszthez kapcsolódóan január 4-én és 5-én megáldják otthonaikat azoknak, akik ezt kérik. A plébánost kísérő ministránsok nyári táboruk kiadásaira adományokat köszönettel elfogadnak.

A plébános kéri: házszentelésre gyertyát, feszületet, egy tál vizet és egy csipetnyi sót készítsenek elő. Az előző évi feliratból elegendő az utolsó számjegyet letörölni. Aki idén is szeretné otthonát megáldatni, már most jelentkezzen a sekrestyében.

SH – Fotó: Máriagyűdi Bazilika