Hírek

Grundbirkózó versenyen vettek részt az óvodások


A Magyar Birkózó Szövetség nemrég hozta nyilvánosságra 2013. évi országos rangsorát, melyben a szigetvári szakosztály 704 olimpiai ponttal az ország 144 szakosztálya között a 13. helyen végzett.

– A szakosztályunk tovább folytatja az ősz folyamán elkezdett egészséges életmódra nevelő programját, melynek forrását a Széchenyi Programban elnyert pályázat adja. Az ősz folyamán az óvodákban az egészséghetet támogattuk, ahol birkózóbemutatónk mellé, az oviknak 80-80 ezer forintért sporteszközöket, sportjátékokat vásároltunk – tájékoztatott Módos Csaba edző, szamai vezető. – A Mikulás Kupa grundverseny helyszínén, egy általunk „Egészséges életmód óvodás szemmel” címmel meghirdetett, ovis rajzverseny műveit is megtekinthették a jelenlévők. A gyermekek nagyon szép, kreatív rajzokkal neveztek a versenyre, ahol minden óvoda 12 ezer forintos könyvjutalomban részesült, melyet a grundbirkózóverseny eredményhirdetésével együtt vehettek át az óvodák vezetői. A versenyen nagyon sok ügyes gyerek lépett a küzdőtérre, óriási küzdelmet láthattunk. Reményeink szerint a jövő bajnokai is ott voltak közöttük – tette hozzá.

A szakosztály a somogyapáti és szentlászlói óvodák kisbirkózóinak tornacipőt és tornanadrágot vásárolt, hogy a grundversenyen és a kihelyezett edzéseken megfelelő felszerelésben tudjanak felkészülni. A rendezvénynek nagy visszhangja volt, három óvoda jelezte, hogy szeretne csatlakozni a programhoz – tudtuk megy a szakosztálytól.

Tavasszal további programok, birkózó- és grundbirkózóversenyek, valamint játékos olimpiai vetélkedők is szerepelnek a szakosztály programjai között. Emellett a szakosztályban folyik a felkészülés a tavaszi versenyekre, melyre most már öt edző készíti föl a fiatalokat.

 

SZH